RFH Sports & Management devine partener Johan Cruyff Institute
11 iunie 2020
Gica Hagi si un ministru
13 iunie 2020
RFH Sports & Management devine partener Johan Cruyff Institute
11 iunie 2020
Gica Hagi si un ministru
13 iunie 2020

Unde sunteti domnilor presedinti? Cand repornim sportul?

De trei luni sportul romanesc este in stand-by, exceptie facand fotbalul din prima liga si partial din liga 2. In tot acest timp, s-a sistat orice activitate colectiva, organizata, la nivel de grup, atat la nivelul seniorilor, cat si al juniorilor. Daca in prima parte a acestei nefericite perioade conducatorii de federatii au gasit din mesajele de informare publica un pretext pentru a iesi in public, spunandu-ne cum putem salva vieti si asigura bunul mers al lucrurilor, nu acelasi lucru se intampla in prezent, cand guvernantii relaxeaza masurile sociale, dar mai putin pe cele care asigura functionalitatea sportului. Plajele sunt pline, terasele si cluburile au ajuns ticsite de oameni satui de #stamacasa, enoriasii se se impartasesc cu aceeasi lingurita, calatorii se bucura nestingheriti de transportul in comun, in timp ce sportivii asteapta unda verde spre normalitate. Dupa ce timp de trei luni sportivii au stat in casa, s-au spalat obsesiv pe maini, nu si-au atins nasul si gura si s-au antrenat pe covorul din living, pe balcon sau chirciti in fata monitorului, pe zoom sau skype, este momentul sa le permitem sa se bucure de ceea ce iubesc si stiu sa faca cel mai bine, adica sport!

In tot acest haos decizional ar trebui sa iasa cineva in fata, sa reprezinte interesele sportivilor, sa comunice in numele acestora si sa ii sprijine. Cine? Cei care conduc federatiile nationale, care ar trebui sa reprezinte interesele sportului si ale cluburilor afiliate. Cu exceptia FRF, care in ultimii ani a excelat la capitolul marketing si comunicare (macar atat) si care prin presedintele Burleanu a insistat public pentru reluarea competitiior si a Elisabetei Lipa, presedinte al Federatiei Romane de Canotaj, care a avut un discurs coerent si bine argumentat in spatiul public, restul presedintilor de federatii nationale sunt aproape inexistenti. Daca intri pe site-urile federatiilor nationale vezi comunicate seci, recomandari legate de comportamentele in plan social pe timp de pandemie sau informari despre actiuni din…2019. Nicio luare de pozitie oficiala referitoare la reluarea activitatilor sportive, nicio scrisoare manifest, niciun articol cu date si statistici actuale, totul fiind cufundat in ceata.

Ar fi minunat daca i-am vedea iesind public, cu declaratii, pe presedintii sau managerii din sport, care faceau live-uri pe facebook la orice ora din zi, cu informatii irelevante pentru dezvoltarea sportului romanesc si care isi dadeau #hashtag de la toate evenimentele mondene la care au participat, de multe ori in interes personal. In numele celor 279.179 de sportivi legitimati, a celor 8.958 de cluburi existente in Romania si a celor 7.580 de antrenori acreditati, pe care ii reprezinta, ii invit pe conducatorii sportului sa iasa in spatiul public, sa comunice care sunt demersurile si etapele pe care trebuie sa le urmeze sportivii, de la TOATE disciplinele sportive, la toate grupele de varsta, pentru reluarea activitatii si a intrarii in normalitate.

Este esential ca in acesta stare de confuzie sa facem lumina, sa avem o directie de actiune, sa stim cum ne planificam activitatile in perioada urmatoare si sa transmitem un mesaj coerent si unitar, pentru a reporni un fenomen social atat de iubit si de ignorat de autoritati!

Ramona Farcau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *