Unde sunteti domnilor presedinti? Cand repornim sportul?
12 iunie 2020
Doar Dinamo Bucuresti, o initiativa laudabila in sportul romanesc
14 iunie 2020
Unde sunteti domnilor presedinti? Cand repornim sportul?
12 iunie 2020
Doar Dinamo Bucuresti, o initiativa laudabila in sportul romanesc
14 iunie 2020

Gica Hagi si un ministru

Gica Hagi s-a intalnit cu ministrul tineretului si sportului, Ionut Stroe sau respectand protocolul din sport, ar trebui sa mentionam prima data gazda. Ministrul tineretului si sportului, Ionut Stroe a avut o intalnire, in interesul sportului romanesc, cu Giga Hagi. Aceasta este stirea care a aparut pe toate canalele media, zilele acestea. Cine este Gica Hagi ar fi inutil sa mai detaliem. Ceea ce a surprins este ce a declarat Gica Hagi, in urma intalnirii cu domnul ministru si ce a comunicat Ionut Stroe ca a inteles din intalnirea avuta cu Gica Hagi. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Dupa intalnirea celor doi, actualul manager al celor de la Viitorul Constanta a divulgat publicului iubitor de sport, faptul ca initiativa unui meeting cu ministrul sportului are la baza nevoia de schimbare urgenta in sportul romanesc, pentru a mai spera la un viitor al acestuia. Punctual, Gica a mentionat cateva chestiuni de pe agenda discutiei: parteneriat public-privat in sustinerea sportului, modificarea legii sponsorizarii pentru a permite companiilor sa investeasca in sportul romanesc, implicarea consiliilor locale sau judetene in dezvoltarea infrastructurii sportive, crearea unor facilitati fiscale pentru companiile dornice sa investeasca in sport si incurajarea investitiilor in sectorul juvenil.

Ce a comunicat domnul ministru dupa intalnirea cu Gica Hagi?

„Am vorbit despre sport, despre finantarea sportului, despre necesitatea parteneriatului dintre autoritati si cluburi  Despre efort, sacrificii și performanță. Gică Hagi e unul dintre marii campioni ai României și un sportiv celebrat la nivel mondial. Dincolo de performanțele sale ca jucător, grație experienței sale internaționale, Hagi a construit la Constanța un proiect unic în România. Academia sa propulsează anual jucători tineri foarte valoroși, iar clubul de fotbal a reușit performanțe incredibile la nivel competițional. Am convingerea că, alaturi de Gheorghe Hagi si prin contributia celorlalti sportivi de valoare, putem construi o noua generatie de aur.” a declarat Ionut Stroe, conform www.gsp.ro

Deci Gica vorbeste despre necesitatea facilitatilor fiscale, ministrul ne spune ca a fost o discutie despre sacrificii si efort; Gica cere implicarea autoritatilor in dezvoltarea infrastructurii sportive, ministrul ne spune ca proiectul lui Gica este unic in Romania. A uitat sa ne spuna ca a fost gandit si finantat din resursele proprii, ale liderului generatiei de aur; Gica cere modificarea legii sponsorizarii, ministrul ne spune ca Gica scoate fotbalisti pe banda; Gica cere investitii in sport, ministrul ne spune ca Gica este unul dintre marii campioni ai Romaniei si un sportiv celebrat la nivel mondial. Cu alte cuvinte, domnul ministru l-a scos la tabla pe Gica, l-a ascultat, i-a placut cum si-a facut „regele” temele, i-a dat nota 10 cu felicitari si i-a spus ca vor mai urma si alte evaluari, aceasta fiind doar prima dintre ele.

Ceea ce surprinde total este absenta de la intanire a consilierilor domnului ministru si nu ne refeream absenta acestora din fotografia pe care Ionut Stroe a insistat sa o aiba alaturi de Gica Hagi ci la faptul ca pentru a parea credibile intentiile de insanatosire a sportului, ministrul ar fi trebuit sa ii convoace si pe consilierii dumnealui, pentru a lua notite.

Domnule ministru, ca Gica Hagi este idolul multor generatii, ca a facut sacrificii ca sportiv si eforturi ca antreprenor stiam oricum, n-am aflat de la dumneavoastra. Ceea ce ne-am fi dorit de la dumneavoastra ar fi fost sa ne spuneti ce ati inteles din planul de interventie asupra sportului romanesc prezentat de Gica Hagi si ce masuri imediate veti lua. Cand veti organiza intalnirile cu ministrul economiei, energiei si mediului de afaceri, pentru a incepe sa lucrati la un proiect de lege pe care sa il inaintati in Parlament, din calitate de deputat, in vederea modificarii legii sponsorizarii, cand veti avea intalnirea cu ministrul educatiei, pentru a modifica Legea Educatie nr. 1 / 2011 pentru a introduce mai multe ore de sport in programa scolara, aratandu-ne ca va pasa de sportul juvenil si multe alte demersuri pe care le puteti initia pentru a ne face sa credem ca chiar munciti? Pana atunci, felicitari, pentru exercitiul de PR si poate va amintiti ca sportul romanesc are nevoie de politici favorabile insanatosirii grabnice si nu de declaratii fara substanta.

Foto:www.gsp.ro

Hniatiuc Andreas

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *