O picătură de normalitate în handbalul juvenil românesc
6 octombrie 2023
Danemarca – România 39-23. Umilință sau provocare?
6 decembrie 2023
O picătură de normalitate în handbalul juvenil românesc
6 octombrie 2023
Danemarca – România 39-23. Umilință sau provocare?
6 decembrie 2023

România-Serbia, testul care contează

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a debutat la Campionatul Mondial cu o victorie impotriva mult mai slab cotatei nationale a statului Chile. Elevele lui Florentin Pera le-au  invins pe sud-americane cu scorul de 44-19, oferindu-le romanilor de pretutindeni un cadou de Ziua Nationala. Jocul nationalei noastre nu poate fi judecat dupa aceasta prima partida, intrucat adversarul nu a pus probleme in niciun moment si nu a valorificat greselile facute de tricolore, astfel ca un prim meci reprezentativ pentru aprecierea obiectiva a actualului lot va fi cel contra nationalei Serbiei, de azi, ce va incepe la ora 19:00. Acest meci va fi un dificil, cu atat mai mult cu cat echipa Serbiei si-a demonstrat ambitia si valoarea punand in mare dificultate multipla campioana olimpica, Danemarca, care a reusit sa castige, pe final, la o diferenta mica, de doar 4 goluri (25-21 scor final).

Atat scorul cat si prestatia Serbiei ar trebui sa le puna in garda pe tricolore, in special pentru ca Serbia a condus mare parte a meciului, pierzand meciul in ultimele 5 minute. Un alt aspect ce ar putea sa isi puna amprenta asupra jocului de azi este absenta Cristinei Neagu cauzata de o accidentare la genunchiul drept. De asemenea, trebuie amintit ca meciul cu Serbia va fi unul decisiv, intrucat parcursul Romaniei la acest turneu final depinde de acumularea punctelor in aceasta faza pentru a putea spera la o iesire in grupele principale.
Dar dincolo de toate argumentele nascute in preajma meciului cu Serbia, ceea ce conteaza cel mai mult in meciul de diseara este starea de spirit din cadrul lotului lui Florentin Pera si determinarea cu care fetele noastre vor evolua in meciul contra Serbiei. Si cum pana la startul meciului Romania – Serbia a mai ramas putin timp, haideti sa ne incarcam cu optimism si sa le tinem pumnii fetelor noastre.

Hai, Romania!

Autor: Luca Preotu

Foto: Sorin Pana – Sportul Ilustrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *