România-Serbia, testul care contează
3 decembrie 2023
România-Germania: 22-24. Un pas înainte, doi pași înapoi.
8 decembrie 2023
România-Serbia, testul care contează
3 decembrie 2023
România-Germania: 22-24. Un pas înainte, doi pași înapoi.
8 decembrie 2023

Danemarca – România 39-23. Umilință sau provocare?

In ultimul meci al grupei E la Campionatul Modial, echipa nationala de handal feminin a Romaniei a fost infranta categoric de nationala similara a Danemarcei, cu scorul de 39-23. Primele 20 de minute ale partidei au fost echilibrate, nationala noastra revenind de la 4-1 la 7-7 in primele 18 minute ale partidei. Danezele s-au detasat imediat din nou la doua goluri, fara a se mai uita in spate de aceasta data. Scorul pauzei era deja 21 la 10, iar selectionerul Florentin Pera a decis sa introduca jucatoarele mai tinere ,in detrimentul rezultatului. Printre remarcatele nationalei se numara Diana Lixandroiu, care a reusit sa inscrie 5 goluri, in ciuda lipsei de experienta, asumandu-si un total de 10 aruncari. Victoria danezelor a fost facilitata de viteza de joc ametitoare pe care au demonstrate-o, la fiecare faza a jocului, pe parcursul celor 60 de minute. Practic Danemarca a avut ce putin o viteza de joc in plus, din primul pana in ultimul minut al meciului.

Astfel, elevele lui Florentin Pera merg mai departe cu doua puncte in grupele principale, unde vor infrunta nationalele Germaniei, Japoniei si Poloniei. Din aceasta faza se vor califica doar cate doua echipe din fiecare grupa, iar din moment ce Germania si Danemarca acced in aceasta grupa principala cu cate 4 puncte fiecare, este clar ca devin si favoritele la calificare in runda finala a competitiei. Cu toate acestea, Romania isi pastreaza sansele la calificare, prima conditie fiind aceea de a castiga toate meciurile,coroborat cu o victorie a Danemarcei impotriva Germaniei.
Desi scorul la care a survenit aceasta infrangere poate parea umilitor, poate avea si un rol motivator, in perspectiva viitoarelor partide, aducand totodata si o doza de echilibru dupa euforia generata de victoria impotrtiva Serbiei. Acestea fiind spuse, noi, cei de acasa, trebuie sa privim urmatoarele partide ca pe niste pasi firesti in drumul nationalei spre a deveni o echipa de elita, judecand nu rezultatul, ci jocul afisat de echipa Romaniei. Romania continua drumul de calificare in sferturile Campionatului Mondial si implicit obtinerea tichetului de acces la turneele preolimpice, urmand sa se confrunte maine, incepand cu ora 19.00 cu nationala Germaniei. Iar noi ramanem optimisti si le tinem pumnii fetelor noastre!

Hai, Romania!

Autor: Luca Preotu

Foto credit: Sorin Pana – Sportul Ilustrat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *