Naturalizarea sportivilor, o solutie pentru sportul romanesc?
11 mai 2020
Cum sa urmam un stil de viata sanatos. Interviu cu dr. nutritionist Marlena Pascu.
15 mai 2020
Naturalizarea sportivilor, o solutie pentru sportul romanesc?
11 mai 2020
Cum sa urmam un stil de viata sanatos. Interviu cu dr. nutritionist Marlena Pascu.
15 mai 2020

Noul ORDIN emis de MTS / MS privind organizarea competitiilor sportive

Recentele reglementări privind privind desfășurarea activității sportive pe durata crizei provocate de virusul Covid – 19, inițiate de MTS și MS, aduc sportul românesc în pragul colapsului. Standardele de sănătate publică ce ar trebui respectate de cluburile sportive de la noi sunt atât de ridicate, de numeroase și de drastice, încât cele mai multe organizații sportive nu vor putea să le îndeplinească. Poate doar cluburile mari, și dintre acestea doar câteva, vor rezista onorabil. Povara administrativă care va apăsa pe cluburile nostre, indiferent de disciplină, este, va fi copleșitoare. Deprofesionalizarea sportivului devine o perspectivă deloc de neglijat.
Câteva aspecte merită subliniate:
– Din ordinele de ministru lipsesc orice referiri la sprijinul pe care autoritățile din sport și din sănătate îl va oferi cluburilor. Cu alte cuvinte, fiecare club se va descurca cum poate.
– În documentele aprobate de cele 2 instituții nu sunt pomenite – nici măcar o dată – cuvinte precum copil, cadet, junior și sport juvenil. Este ca și cum copiii nu mai fac/nu vor mai face sport o perioadă. Sunt menționați doar sportivii de performanță, ignorându-se, neglijent, tocmai categoria care se găsește la baza piramidei performanței.
Este o ironie amară faptul că activitatea sportivă este descurajată tocmai de instituțiile care ar trebui să o încurajeze și să o sprijine prin toate mijloacele legale.

SPORTUL CHIAR CONTEAZA!

Mai jos va oferim integral ordinul elaborat de MTS / MS privin aprobarea regulamentului referitor la conditiile necesar a fi respectate in vederea reluarii antrenamentelor sportive in cantonamente:

ordin-MTS-MS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *