În Buftea handbalul prinde viață
5 iunie 2022
Alexandra Badea, speaker motivațional la Olympic RFH: Dedicați-vă 100%, credeți în voi, iubiți ceea ce faceți și veți reuși în carieră
6 iulie 2022
În Buftea handbalul prinde viață
5 iunie 2022
Alexandra Badea, speaker motivațional la Olympic RFH: Dedicați-vă 100%, credeți în voi, iubiți ceea ce faceți și veți reuși în carieră
6 iulie 2022

Generatia viitorului fata in fata cu valorile culturale nationale

Clubul ACS Olympic RFH si-a manifestat constant interesul fata de educatia si dezvoltarea personala a sportivilor sai. Astfel, la initiativa doamnei decan Florentina Nita, handbalistii nostri au participat la o sesiune de comunicare sustinuta de catre membrii Cercului de Istorie Contemporana al studentilor din cadrul Facultatii de Istorie din Bucuresti. Panterele de la Olympic au fost purtate prin evenimente importante din trecutul poporului roman, le-au fost prezentate figuri marcante care si-au pus amprenta asupra evolutiei culturii romanesti si s-au aflat intr-o simbioza perfecta cu atmosfera creata in amfiteatrul „Nicolae Iorga”.

Am ramas placut surprinsi cand i-am vazut pe copii cum raspund, pe rand, intrebarilor adresate de catre lectorii evenimentului, Cristian Dumitrescu si Daniel Rucareanu. Luca, Ruxi, Filip, Andrei, Robert, Ana, Sebi si ceilalti i-au recunoscut pe istoricii Nicolae Iorga si Andrei Cioroianu, erau familiarizati cu reformele si schimbarile aduse la nivel economic si social de catre regimurile monarhice, aveau informatii despre evenimentele petrecute in epoca comunista si au ridicat mana pentru a raspunde ori de cate ori de la catedra li se adresa cate o intrebare.

Fetele au fost foarte incantate cand au aflat ca pot studia istoria modei si a bijuteriilor.

„Daca vrem sa formam sportivi, dar mai ales oameni, care sa faca fata provocarilor vietii, trebuie sa investim in educatia acestora. Clubul Olympic va facilita sportivilor accesul la educatie si va pune permanent accentul pe dezvoltarea acestora, din punct de vedere uman. Vrem ca in viitor sa ne mandrim nu doar cu performantele lor sportive ci si cu modul in care acestia se comporta, devenind adevarate modele pentru cei care vin din urma.” a declarat Ramona Farcau, presedinte ASC Olympic RFH.

“Voi sunteti generatia viitorului si ma incearca un sentiment de speranta cand vad sportivi preocupati sa isi antreneze nu doar corpul ci si mintea. Imi doresc sa aveti puterea sa aduceti un echilibru, atat de necesar, in societatea actuala. Istoria nu este doar o insiruire de cifre si statistici ci este o poveste despre trecutul nostru, ce ne ajuta sa intelegem diversitatea culturala si rostul nostru in viata. Desi multa lume o compara cu matematica, istoria este despre oameni si experientele lor de viata. Sper ca v-ati simtit bine si pe viitor, in cazul in care va pasioneaza istoria, in paralel cu cariera sportiva, va invit sa aprofundati aceste aspecte in cadrul Facultatii noastre.” au fost doar cateva dintre gandurile transmise sportivilor clubului Olympic RFH de catre doamna Florentina Nita, decan al Facultatii de Istorie, din cadrul Universitatii Bucuresti.

Dorim sa ii multumim doamnei decan Florentina Nita, pentru invitatie, Francescai, lui Cristi si lui Daniel pentru toate informatiile oferite si pentru conexiunea creata cu sportivii nostri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *