Mariel Koerhuis, general manager Johan Cruyff Institute: Investiți în educația tinerilor sportivi pentru a avea viitor în sport
9 octombrie 2020
Norvegia, ultima borna a umilintei
12 octombrie 2020
Mariel Koerhuis, general manager Johan Cruyff Institute: Investiți în educația tinerilor sportivi pentru a avea viitor în sport
9 octombrie 2020
Norvegia, ultima borna a umilintei
12 octombrie 2020

Generatia de Aur se retrage! Nici ei nu mai spera!

Dupa prestatia excelenta din meciul cu Austria, din Liga Natiunilor (3-2) si euforia exagerata din vestiar de dupa meci, nationala Romaniei, continua forma buna, invinge in Islanda cu scorul de 4-0 si se califica la Euro.
Din pacate, liderul generatiei de aur, Gica Hagi, ajuns la onorabila varsta de 55 de ani a anuntat ca generatia sa a obosit asteptand o noua generatie de fotbalisti, iar generatia de aur se va retrage in masa, la finalul lui Euro 2021.
  • Giga Hagi resimte anii de fotbal la cel mai inalt nivel;
  • Viorel Moldovan, este dezamagit ca nu am mai picat cu Anglia in ultima vreme in calificari, pentru a inscrie iar, asa cum este obisnuit;
  • Stelea a devenit rigid, la cei 52 de ani ai sai, barba tradandu-i varsta;
  • Dan Petrescu e hotarat sa se apuce de antrenorat;
  • Raducioiu a uitat complet limba romana si nu se mai intelege in teren cu coechipierii sai;
  • Gica Popescu este ocupat cu linia de tren Otopeni – Bucuresti si nu mai face fata programului de antrenament;
  • Ilie Dumitrescu este prins cu filmarile pentru o reclama, in care le povesteste celor care nu se vor califica 24 de ani la campionatul mondial, cum a stralucit in meciul cu Argentina;
  • Balint nu mai suporta statutul de rezerva;
  • Lupescu, ajuns la 51 ani, a renunțat la pasele cu latul si dorește să se dedice doar echipei de club;
  • Tibor Selymes inca asteapta rezultatul dintre Ungaria – Bulgaria, apoi va lua decizia daca va continua sub tricolor sau va spune „Igen” in cazul unei convocari venite din partea vecinilor de la vest.
Singurii care dau semne ca ar continua sunt Belo, care arata din ce in ce mai tanar si Dorinel, care recent a declarat ca cele 264 de selectii la nationala nu ii aduc liniste, din perspectiva titlului de cel mai „selectionat jucator roman din istorie” pe care si-l doreste. El alearga in continuare si se antreneaza ca in ziua in care a debutat pentru Metalul Bocsa.
In tot acest context, lotul Romaniei, dupa turneul final, va trece printr-un proces de intinerire. Solutii avem, urmand ca noul selectioner sa aleaga dintre tineri fotbalisti U21 care joaca maxim 2 minute in prima liga. Surse din anturajul nationalei sustin ca dupa retragerea generatiei de aur si a lui Anghel Iordanescu, pe banca nationalei va fi instalat Jean Vladoiu, acesta fiind cel mai indreptatit sa le povesteasca tinerilor fotbalisti cum este sa debutezi intr-un meci oficial si sa ramai in teren doar 2 minute! La finalul meciului cu islandezii Jean a declarat:
„Statistic vorbind, un fotbalist are mingea in timpul unui meci maxim 2 minute. Consider ca este o idee buna regula U21 din Liga 1 si felicit antrenorii care schimba jucatorii sub varsta, dupa 2 minute! Romania are nevoie de fotbalisti <de 2 minute>! Pana la urma, ce sens ar avea sa stea in teren 90 de minute, cata vreme isi pot face treaba bine in 2 minute si apoi sa plece acasa sa isi mai rezolve din treburile personale?!”
Acest text trebuie tratat ca un pamflet, iar orice asemanare cu situatia in care se regaseste fotbalul romanesc, nu este intamplatoare.
Andreas Hniatiuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *