Cine-l apara pe Duckadam?
3 iulie 2020
Lasati-ne sa ne pregatim!
14 iulie 2020
Cine-l apara pe Duckadam?
3 iulie 2020
Lasati-ne sa ne pregatim!
14 iulie 2020

FII ECOlympic – acțiune ecologică inedită a sportivilor de la Olympic RFH

Așa cum anunțam în urmă cu câteva luni, anul acesta clubul Olympic RFH și-a propus să întreprindă o serie de campanii ecologice de responsabilizare și de educare a copiilor, în direcția respectării mediului înconjurător. FII ECOlympic, prima dintre aceste campanii, a avut loc weekendul acesta în Buftea, în colaborare cu partenerul oficial al echipei de handbal, Servicii Salubritate București și cu implicarea Primăriei Orașului Buftea.

Micuții handbaliști de la Olympic RFH, însoțiți de părinții lor, au promovat spiritul eco, împânzind străzile din centrul orașului, în căutarea de deșeuri menajere și reciclabile, aflate pe domeniul public.

Pe lângă sportul de performanță, handbaliștii de la Olympic RFH sunt educați in spiritul unui mediu sănătos, așa că acțiunile sociale vor face parte din viața celor care se vor asocia cu culorile clubului nostru. Ideea de a strânge deșeurile aflate pe domeniul public din orașul Buftea le-a aparținut chiar copiilor, din dorința de a fi un exemplu pentru cei care sunt tentați să arunce deșeuri pe domeniul public.

După aproape 3 ore, “panterele” au adunat cateva zeci de saci de gunoi, umpland o camionetă întreagă de deseuri, iar reacțiile micuților n-au întârziat să apară: “Este incredibil câte pet-uri de bauturi alcoolice am putut strânge. Este păcat că există oameni iresponsabili, care nu țin cont cât de mult poluează gunoaiele și ce efecte negative au acestea asupra mediului înconjurător. Noi ne gândim la viitor, dar la viitorul nostru cine se gândește?” „Oare cei care au aruncat toate gunoaiele astea, la fel își educă copiii?” se întrebau retoric copiii, în timp ce culegeau deșeurile aruncate prin iarbă.

Viitorii handbaliști de la Olympic RFH au anunțat că vor mai putea fi văzuți în viitor la acțiuni ecologice, în speranța că oamenii vor deveni mai responsabili, dar mai ales că le vor urma exemplul. În campania FII ECOlympic micii handbaliști au fost sprijiniți de compania de salubritate SSB, reprezentată prin Cristian Pascu, manager general SSB și de Primăria Orașului Buftea, reprezentată de Alexandru Vaida, în calitate de viceprimar. Cele două entități au asigurat suportul logistic al acțiunii, punându-ne la dispoziție saci menajeri, mănuși, pubele și mașini de gunoi, care să transporte deșeurile colectate pe traseu.

„Astfel de acțiuni sunt binevenite oricând și trebuie încurajate pentru că, pe lângă un scop pragmativ, au și un rol educativ, învățând generația tânără să respecte mediul înconjurător, păstrând un mediu curat și sănătos”, a declarat Cristian Pascu, de la SSB. “Ne dorim să-i creștem sănătos pe copiii de la Olympic RFH. Nu vrem să facă doar handbal, i-am dus la teatru, la film, am gătit împreună cu ei, iar o acțiune ecologică este binevenită, pentru avea un simț al reponsabilității dezvoltat. La toamna, cand va fi sezonul, vom organiza o actiune de plantare a pomilor, dar si multe alte surprize si campanii ecologice” a declarat Ramona Farcău, fosta mare handbalistă, în calitate de președinte Olympic RFH.

Narcis Drejan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *