Ne mărim echipa! Avocatul Bogdan Scutaru se alatură proiectului Olympic RFH
1 iulie 2020
FII ECOlympic – acțiune ecologică inedită a sportivilor de la Olympic RFH
6 iulie 2020
Ne mărim echipa! Avocatul Bogdan Scutaru se alatură proiectului Olympic RFH
1 iulie 2020
FII ECOlympic – acțiune ecologică inedită a sportivilor de la Olympic RFH
6 iulie 2020

Cine-l apara pe Duckadam?

Zilele trecute Helmut Duckadam isi anunta demisia din functia de presedinte de imagine a clubului FCSB, pretinzand ca nu se mai simte dorit sau apreciat de catre conducatori si stafful tehnic. Aparent este o stire care poate fi trecuta la “si altele”, dar in esenta este elocventa pentru toate anomaliile din sportul romanesc.

Decizia fostului portar a venit in contextul in care patronul echipei a hotarat sa ii diminueze valoarea contractului la 2.000 de lei. Desigur, banii nu ar trebui sa fie pe primul plan atunci cand iei decizii profesionale, dar valoarea remuneratiei reflecta de multe ori respectul pe care ti-l acorda angajatorul.

Cu ce a gresit Duckadam? Cu faptul ca a declarat public, in calitate de invitat la emisiunile de analiza sportiva, ceea ce limpede putea observa orice iubitor de fotbal: ca echipa nu are ritm de joc, ca jucatorul X nu este in forma sau ca pozitia din clasament a echipei nu este una onorabila. Pana aici nimic aberant. Ceea ce frapeaza este faptul ca desi nu a gafat in studio, asa cum o faceau unii dintre jucatorii propriei echipe in teren, a facut corect acordul dintre subiect si predicat si nici nu s-a aflat vreodata in mijlocul unor scandaluri publice, precum unii dintre omologii sai, are un cazier curat, spre deosebire de superiorii sai, presedintele de imagine a ajuns sa fie judecat de jucatorii sensibili la critica si de antrenorii, mult prea orgoliosi sa accepte parerea unuia care a reusit in cariera de jucator ceea ce dumnealor au vazut doar la televizor sau in colectia de stikere cu marii fotbalisti ai lumii.

Dupa ce s-au folosit de imaginea lui in lupta oarba cu cei de la CSA Steaua, dupa ce l-au scos la inaintare, aruncandu-l in vitrina, din dorinta de a atrage suporterii si ei nedumeriti in privinta adevaratei stele, dupa ce l-au expus jignirilor de tot felul, conducatorii fcsbisti au considerat ca Duckadam nu ar trebui sa isi mai gaseasca locul in cadrul clubului.  Toate acestea, in contextul in care altii se inghesuie sa faca poze cu eroul de la Sevilla si liciteaza pentru manusi, tricouri sau alte accesorii ale marelui portar.

Helmuth Duckadam, prin tot ceea ce inseamna pentru sportul romanesc trebuia pastrat in club, trebuia consultat si valorizat la nivel de imagine, pentru a lasa macar impresia ca avem sansa de a ne aseza pe drumul normalitatii.

Andreas Hniatiuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *