Am lansat Olympic Junior Plus – programul de sustinere a viitorilor campioni
4 septembrie 2020
Bărcile speranțelor olimpice
9 septembrie 2020
Am lansat Olympic Junior Plus – programul de sustinere a viitorilor campioni
4 septembrie 2020
Bărcile speranțelor olimpice
9 septembrie 2020

Final de sezon in handbalul feminin. SCM Ramnicu Valcea castiga Cupa Romaniei Fan Courier

La sfârșitul săptămânii trecute, la București, s-a jucat turneul final al Cupei României Fan Courier, la handbal feminin. Cele patru meciuri (doua semifinale, finala mică și finala mare) au încheiat sezonul 2019-2020 la handbal feminin, prelungit până la acest început de toamnă din motive de pandemie.

Echipele care au luptat pentru trofeu au fost: CSM București, deținătoarea trofeului, SCM Râmnicu Vâlcea (campioana ediției trecute de campionat), Rapid București (o echipă care se reconstruiește, căutând gloria de altădată) și SCM Gloria Buzău (o surpriză).

Semifinalele nu au adus vreo surpriză, favoritele CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea s-au impus clar în fața adversarelor lor. CSM a câștigat detașat meciul contra Gloriei Buzău (30-16), iar echipa din Râmnicu Vâlcea s-a dovedit a fi prea experimentată pentru Rapidul condus de Carmen Amariei (30-23).

Rezultatul finalei mici a fost oarecum o supriză, deoarece nimeni nu se aștepta ca Gloria Buzău să joace atât de bine după meciul mai mult decât modest făcut în semifinale și nici ca Rapidul să nu presteze cel puțin la același nivel ca în meciul contra Râmnicului Vâlcea. Dar niciun meci nu seamănă cu altul, zice o vorbă veche a înțelepților din lumea sportului, așa că rezultatul final a fost surprinzător. Echipa din Buzău s-a impus cu 22-17, după un meci pe care l-a controlat de la început până la final. Rapidul are mult de lucrat la omogenitate și clarviziune în joc.

Finala mare a fost, ar fi trebuit să fie un meci al orgoliilor, căci era ocazia perfectă pentru cele doua echipe combatante să tranșeze lupta pentru întâietate în handbalul feminin românesc. Noi, iubitorii de handbal, trebuia să aflăm care este echipa mai bună din handbalul feminin românesc. Un meci direct este întotdeauna binevenit pentru a clarifica disputele de acest fel. Finala de anul acesta a fost a treia la rând disputată între cele două combatante. CSM le-a câștigat pe cele din ultimii doi ani. De data asta a fost rândul SCM -ului să triumfe, destul de clar, cu 22-19, după ce a condus la pauză la o diferență de 8 goluri. Ca fapt divers, un singur gol dintre cele marcate de SCM a fost marcat de o româncă în cele doua meciuri ale Turneului Final (Cristina Florica, în finală).

Florentin Pera este creatorul echipei multinaționale de la Râmnicu Vâlcea. Adi Vasile conduce și el o echipă multinațională. A triumfat, de data asta, echipa mai omogenă, care joacă tactic mai bine și care nu vrea să rămână doar o colecție de vedete.

Daniel Rucareanu

Editor RFH Sports&Management

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *