Incheierea contractelor in activitatea sportiva. La ce trebuie sa fii atent cand semnezi un contract cu un club sportiv.
15 ianuarie 2021
Dorin Goian: Daca vreti sa mai avem sport, deschideti terenurile de sport pentru copii, organizati competitii pentru juniori, scoliti antrenorii si educati copiii in spiritul altei mentalitati!!
18 februarie 2021
Incheierea contractelor in activitatea sportiva. La ce trebuie sa fii atent cand semnezi un contract cu un club sportiv.
15 ianuarie 2021
Dorin Goian: Daca vreti sa mai avem sport, deschideti terenurile de sport pentru copii, organizati competitii pentru juniori, scoliti antrenorii si educati copiii in spiritul altei mentalitati!!
18 februarie 2021

CSA Steaua și galceava noastra cea de toate zilele

Secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei joacă pe picior mare. Unul mai mare decât al unor echipe din Liga I. Într-un an competițional în care a evoluat în Liga a IV-a și în Liga a III-a, echipa de fotbal a MAPN a beneficiat de un sprijin consistent din partea statului. Dacă studiezi informațiile puse la dispoziția presei de MApN, vei afla că fotbalul a fost sprijinit consistent de minister, primind al doilea pachet financiar după secția de handbal, mai exact suma de 970.000 E. Dacă în cazul handbalului investiția este justificată, echipa clubului fiind una dintre protagonistele competiției interne, nu la fel stau lucrurile în privința fotbalului.

Această echipă de fotbal pare a fi creată din ambiția unor oameni care refuză să admită că lumea a evoluat și că timpul nu mai poate fi dat înapoi. Ambiția departamentală poartă un nume: Florin – Ionel Talpan. Domnul Talpan, juristul clubului, nu admite în ruptul capului că moștenirea celei mai bune echipe din fotbalul nostru aparține clubului patronat de George Becali. Cunoaștem cu toții lupta juridică purtată de acest domn în ultimii ani, așa că nu intrăm în amănunte. Zecile de mii de spectatori prezenți la unele meciuri importante ale echipei FCSB știu cum stă treaba și au dat un răspuns clar.  Într-un moment în care fotbalul a evoluat spre o formă extremă de postmodernism al afacerilor, la noi revin în forță principiile organizării sportive de tip vechi. Într-un ceas al evoluției sportului în care există echipe cu istorie îndelungată a cotării la bursă, când cât de curând unele cluburi din Occident vor fi evaluate în bitcoini, noi ne întoarcem la origini, adică la economia de subzistență a sportului. Iar tipul acesta de economie sună simplu de tot: supraviețuiesc din ce îmi dă statul. Nimic mai trist, nimic mai păgubos.

Echipele departamentale refuză să dispară, iar absurdul situatiei ne face sa spunem, fără să exagerăm, că revenim în anii ’90, când aproape totul era al statului. Continuând în aceeași notă, ne-am putea imagina că cineva de la SRI își va aminti că strămoșul acestei instituții – Securitatea – a avut o echipă bună în anii ’80, pe Victoria București. Să punem punct acestui joc păgubos al imaginației.

În urmă cu niște ani, 4 (5?) cluburi și-au disputat istoria și palmaresul Rapidului. Situația era de un absurd total. Suporterii erau împărțiți, veteranii echipei nu mai știau nici ei care este istoria adevărată, presa făcea rating din știrile care aveau drept subiect împărțeala din moștenirea fostului club feroviar. Credeam că va fi singurul eveniment de acest fel pe care îl va cunoaște fotbalul nostru. Am avut speranțe prea mari, din păcate.  Astăzi există 2 entități care dispută palmaresul Stelei, 2 echipe poartă numele Dinamo și 2 cluburi se luptă pentru palmaresul Universității Craiova.

Mult timp am crezut că cea mai mare problemă a fotbalului nostru este instabilitatea financiară. Există însă alte probleme care apasă asupra acestui sport mai tare: orgoliul, minciuna și gâlceava. Dar cea mai rea dintre ele este gâlceava.

Sursa foto: Digisport.ro

Daniel Rucareanu

Editor RFH Sports&Management

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *