Ionuț Ciobanu este noul team manager al clubului Olympic RFH
20 martie 2023Replică adresată părintilor sportivului legitimat abuziv de către Clubul Sportiv Dinamo, referitor la declarațiile mincinoase emise în spațiul public
15 aprilie 2023Un pas spre normalitate. Apel către mişcarea handbalistică din România.
Clubul OLYMPIC RFH, inca de la infiintarea sa, a militat pentru respectarea principiilor si valorilor morale ca element definitoriu in angrenajul ce trebuie sa stea la baza unei corecte formari a sportivilor de performanta. Continuam sa credem ca numai prin corecta educare a tinerilor sportivi avem o sansa sa revenim in sportul de performanta acolo unde, cu multi ani in urma, ne-am aflat.
Stafful tehnic si administrativ al clubului Olympic desfasoara o activitate sustinuta, atat in plan sportiv, cat si in plan educational, pentru ca sportivii nostri sa se poata forma in mod corect. Clubul Olympic nu recurge la scurtaturi si nu sacrifica corecta dezvoltare a sportivilor sai in scopul obtinerii unor rezultate efemere. In acest context, clubul Olympic iese public si spune un “NU!” hotarat practicilor subterane, neprincipiale si neregulamentare din sportul juvenil.
Una dintre aceste practici o constituie racolarea de jucatori fara informarea clubului de care acestia apartin, impotriva careia clubul nostru s-a ridicat, nu numai prin pozitii publice ci si prin actiuni concrete intreprinse exclusiv din dorinta de a respecta principiille pe care ne intemeiem.
Consideram ca dincolo de aspectele regulamentare ar trebui sa primeze respectul intre cluburi si antrenori, toti fiind profesionisti care activeaza in aceeasi arena. Lumea sportului este o lume in care actorii sai au activat atata vreme umar langa umar, incat nu putem concepe ca numai din dorinta unor vremelnice rezultate, la o varsta la care ar trebui sa primeze formarea sportivului si nu rezultatul, intregul trecut comun sa fie sters cu buretele.
Handbalul romanesc ar trebui sa se afle intr-un “moment zero” al existentei, de la care sa inceapa renasterea sa. Acest demers se poate realiza doar prin implicarea tuturor profesionistilor si a oamenilor din fenomen, care trebuie sa inteleaga ca nu exista scurtaturi in drumul spre succes. O constructie sanatoasa incepe de jos, de la nivelul copiilor si juniorilor, acolo unde toti factorii formatori ar trebui sa colaboreze in spiritul respectului si al valorile comune, pentru o dezvoltare sanatoasa a juniorilor.
Racolarea de jucatori fara acordul si stiinta clubului apartinator nu este o solutie pentru renasterea handbalului romanesc, ci din contra este drumul sigur catre prabusirea si mai adanca in mediocritatea in care acesta a ajuns in acest moment.
Invitam toti factorii decizionali din handbalul romanesc sa reconsidere modalitatea in care acestia inteleg sa isi desfasoare activitatea si sa trateze cu respect toate eforturile depuse de catre colegii lor de breasla. In situatia in care un anumit sportiv devine “interesant”, ca urmare a efortului depus in formarea sa de catre clubul apartinator, clubul interesat ar trebui sa contacteze clubul de care sportivul apartine si sa ajunga la un acord cu acesta, privind transferul jucatorului, cu respectarea prevederilor regulamentare. Numai in acest mod, transparent si corect, transferul sportivului poate constitui un pas inainte pentru acesta si implicit un demers sanatos pentru viitorul handbalului romanesc.
ACS OLYMPIC RFH isi exprima speranta ca regandirea unui sistem sabotat de practici ce ar fi trebuit de mult stopate poate constitui punctul ZERO al reconstructiei handbalului juvenil si al transformarii acestuia in motorul renasterii handbalului ROMANESC.
Cu respect fata de intreaga miscare handbalistica din Romania,
Ramona Farcau