Un pas spre normalitate. Apel către mişcarea handbalistică din România.
22 martie 2023
Investiții in digitalizare și analiza randamentului individual și de echipă la clubul Olympic RFH
17 aprilie 2023
Un pas spre normalitate. Apel către mişcarea handbalistică din România.
22 martie 2023
Investiții in digitalizare și analiza randamentului individual și de echipă la clubul Olympic RFH
17 aprilie 2023

Replică adresată părintilor sportivului legitimat abuziv de către Clubul Sportiv Dinamo, referitor la declarațiile mincinoase emise în spațiul public

Avand in vedere pozitia exprimata public de catre familia sportivului implicat in diferentul dintre clubul OLYMPIC si clubul Dinamo, clubul ACS OLYMPIC RFH desi ar fi dorit sa lase in afara acestei dispute sportivul, pentru a-l proteja, asa cum am mentionat public si in data de 13.04.2023 , se vede nevoit sa iasa public si sa raspunda calomniilor si minciunilor lansate de catre familia sportivului ( mama si bunicul patern al acestuia).

Punctul 1

Dezinformare a bunicului pe pagina de facebook a clubului ACS OLYMPIC RFH

Nu stim daca din lipsa cunostintelor sau din rea-vointa mama sportivului mentioneaza ca intre clubul sportiv ACS OLYMPIC RFH si sportiv ar fi existat doar un contract de prestari servicii. In realitate, intre clubul Olympic si sportiv a existat in primul rand un raport de drept sportiv, consfiintit de legitimarea sportivului la clubul nostru. Faptul ca brusc mama sportivului pare lovita de amnezie si uita de aceasta legitimatie nu schimba cu nimic realitatea, iar aceasta realitate ii este foarte cunoscuta doamnei, asa cum reiese din emailul pe care il atasam, prin care aceasta ne multumea pentru lucrurile frumoase pe care le-am facut pentru fiul domniei sale si ne solicita sa ii dam acea legitimatie despre care acum spune ca nu avea cunostinta despre existenta ei.

Punctul 2

Este adevarat ca in data de 10.11.2021 am primit un email la care era atasata o cerere semnata in data de 09.11.2021 prin care mama ne anunta ca incepand cu data de 08.11.2021 renunta la colaborarea cu clubul ACS OLYMPIC RFH justificat de faptul ca nu isi mai permite financiar sa continue colaborarea. In acest demers, exista o serie de contradictii mai mult decat evidente pe care, de asemenea, nu stim pe seama caror motive sa le punem.

In primul rand, prin notificare, mama sportivului trimite rezilierea contractului de prestari servicii, act juridic care a nascut raportul juridic civil dintre club si parintii sportivului si care NU ARE NICIO LEGATURA cu RAPORTUL SPORTIV, dintre club si sportiv. Astfel si daca am accepta ca aceasta notificare ar fi fost apta sa produca prin sine intreruperea raportului juridic dintre clubul sportiv OLYMPIC si parinti, ea nu ar fi putut produce intreruperea raportului dintre club si sportiv.

Captura email de multumire al mamei si motivele asa-zisei renuntari la handbal

In al doilea rand, sa trimiti o adresa in data de 10, semnata pe 09 prin care ne anunti ca incepand cu data de 08 a incetat orice raport este suficient pentru a te califica, fiind evident faptul ca un astfel de demers nu poate fi privit ca fiind unul serios.

In al treilea rand, in acest moment mama sportivului mentioneaza ca s-a dorit incetarea raporturilor cu clubul nostru sportiv pentru ca sportivul nu se mai simtea confortabil, in timp ce in notificare invoca motive financiare, motive financiare fata de care, asa cum recunoaste si mama sportivului, CLUBUL OLYMPIC S-A OFERIT SA II ACORDE TOT SUPORTUL.

In ceea ce priveste faptul ca acesta nu se mai simtea confortabil, va atasam mai jos raspunsul clubului nostru. Dupa cum observati din imagini, in data de 22.10.2021, sportivul se simtea foarte bine, legase prietenii si era mereu nerabdator sa se revada si sa performeze la antrenamentele si meciurile clubului OLYMPIC.

Captura comunicare 22.10.2021

Oricum dincolo de orice speculatie, ceea ce conteaza in speta aceasta este faptul ca:

  • Sportivul a plecat de la clubul nostru fara acordul clubului, pe ascuns si a mintit ca intentioneaza sa se lase de handbal ( dat fiind istoricul relatiilor dintre parti, “cuvantul de onoare” al mamei sportivului precum ca nu a fost dus anterior la un alt club sportiv este foarte putin verosimil si nu are credibilitate).
  • Sportivul a fost transferat in mod neregulamentar, nu o data ci DE DOUA ORI aspect confirmat de doua hotarari pronuntate de doua comisii ale Federatiei Romane de Handbal ( in data de 28.02.2022 si in data de 11.01.2023, vezi decizia nr.49 a Comisiei de Apel/11.01.2023)
  • Sportivul a ajuns la Dinamo gata de a fi introdus in meciurile oficiale si asta nu se datoreaza faptului ca ar fi alergat in parc sau ca ar fi stat acasa ci se datoreaza pregatirii si formarii continue de care s-a bucurat la clubul OLYMPIC. Aceasta, dincolo de orice prevedere regulamentara ne intreptateste si moral sa pretindem DE LA CLUBUL SPORTIV DINAMO plata grilei de formare pentru junior.

Punctul 3

In ceea ce priveste mentiunea ca ar fi ajuns la clubul sportiv Dinamo in noiembrie 2021 si ca ar fi fost doua persoane care ar fi verificat legitimatia intelegem sa aratam urmatoarele:

  • In primul rand, chiar cu o zi inainte bunicul sportivului, pe pagina clubului nostru sportiv de facebook a mentionat ca sportivul a plecat de la clubul OLYMPIC in data de 15 octombrie 2021 si ca ar fi stat acasa, fara a participa la vreun antrenament DOUA LUNI de zile, respectiv pana la 15 decembrie, ceea ce inseamna ca acesta s-ar fi dus la clubul Dinamo in luna decembrie si nicidecum in luna noiembrie cum a spus mama sa. Minciuna!
  • In al doilea rand, referitor la persoanele care au verificat legitimatia, in conformitate cu Hot. Nr26 / 28.02.2021 a AMHB, ratificata de Comisia Centrala de Disciplina, lucratorul Horatiu Belu din cadrul AMHB / FRH a fost sanctionat tocmai pentru ca a emis o legitimatie in mod neregulamentar, fara a verifica registrele corespunzatoare referitoare la legitimarea sportivilor. Prin urmare, prin hotarare definitiva s-a constatat ca nu a existat nicio verificare, asa cum sustine mama sportivului. De fapt, in tot acest sir de minciuni, a fost vorba despre un ABUZ, de o ILEGALITATE PRODUSA IN DAUNA CLUBULUI OLYMPIC, la solicitarea clubului Dinamo si a parintilor sportivului, cu complicitatea comisiilor federale.

Punctul 4

In legatura cu afirmatia mamei conform careia sportivul nu ar fi participat la niciun meci pentru clubul OLYMPIC, prin declaratia data de aceasta si care se afla la dosar, aceasta arata ca sportivul jucase ultimul meci pentru Olympic, in data de 17.10.2021, in meciul de J3 OLYMPIC RFH – CSS Brazi, IN COMPETITIE OFICIALA.

Mentionam faptul ca la data de 11.12.2022, in biroul domnului Alexandru Jelescu, angajat al Federatiei, reprezentantii clubului, vicepresedintele si avocatul, au avut acces la dosarul de transfer, inclusiv la declaratia parintilor (implicit a dumneavoastra) unde nu ati omis sa mentionati faptul ca a jucat ultimul meci oficial pentru OLYMPIC in data de 17.10.2021. Tot la dosar, ati depus o declaratie prin care afirmati faptul ca sportivul nu mai evoluase intr-un meci timp de 365 de zile, omitand sa precizati faptul ca a jucat “pe fals”, chiar si in luna februarie a anului 2022.

Punctul 5

In ceea ce priveste restituirea grilei de formare in contul tatalui sportivului, la care faceti referire, aratam faptul ca, Clubul OLYMPIC a procedat corect, atat din perspectiva sportiva, cat si sub aspect moral, OBLIGATIA DE PLATA FIIND O OBLIGATIE PERSONALA stabilita in sarcina clubului sportiv Dinamo de catre o comisie federala si nu in sarcina parintilor. Asa v-ati inceput postarea (Vezi: www.handbalmania.ro), spunand ca nu mai aveti niciun raport juridic cu clubul OLYMPIC RFH, prin urmare in ce temei ati dispus plata catre o persoana juridica cu care nu aveti niciun raport? De asemenea, asa cum am aratat, nu era nici moral sa primim o plata din partea parintilor sportivului, cei care ar fi trebui sa faca aceasta plata fiind clubul sportiv care beneficiaza de munca prestata de antrenorii clubului nostru sportiv, in formarea jucatorului.

In ceea ce priveste pretinsa nefacturare a grilei de formare, intelegem sa aratam faptul ca factura fiscala este documentul contabil emis de catre furnizor catre client, ce contine lista cu produsele vandute, respectiv a serviciilor prestate de catre furnizor, in baza unui contract prestabilit. In speta obligatia de plata a clubului Dinamo izvoraste dintr-o hotarare a unei comisii federale si nu in baza unui acord prestabilit al partilor. In orice caz, clubul Dinamo nu a dispus plata pentru a fi in drept sa ne solicite vreo factura.

In final va intrebam, daca tot considerati ca transferul sportivului s-a facut in mod regulamentar, de ce ati achitat dumneavoastra grila de formare????

Punctul 6

In ceea ce priveste afirmatia ca in data de 09.11.2022 mama ar fi solicitat legitimatia sportivului intelegem sa aratam urmatoarele:

  • In primul rand, clubului nostru sportiv la data de 09.11.2022 nu i-a fost solicitat de catre parintii sportivului niciun fel de document, cu atat mai putin legitimatia sportivului, dupa cum sustine mama acestuia.
  • In al doilea rand, minciuna nu este deloc un lucru intamplator sau o neglijenta a mamei sportivului si este o dezinformare premeditata menita sa acopere abuzul Comisiei de Competitii / Departamentul de Competitii al FRH care a sustinut ca a dispus legitimarea sportivului la clubul sportiv Dinamo, pe baza declaratiei in fals a parintilor sportivului si a unei cereri inregistrate la data de respectiva. Toate acestea, in conditiile in care de fapt legitimarea avea sa se realizeze mai tarziu cu aproximativ o luna, respectiv la data de 06.12.2022. Toate aceste manopere dolosive au fost realizate de catre clubul sportiv Dinamo, in acord cu comisiile federale si cu parintii sportivului, pentru a justifica legitimarea sportivului ulterior introducerii memoriului nostru, pe data de 03.12.2022, aspect care ne poate duce cu gandul la faptul ca acestia au inventat o cerere anterioara memoriului nostru pentru a contracara apararile clubului OLYMPIC in sensul ca aceasta legitimare nu se putea realiza cata vreme exista introdus memoriul nostru pe rol.
  • Mai mult decat atat legitimarea din data de 08.12.2022 la clubul sportiv Dinamo s-a realizat in baza unui duplicat la legitimatia aflata in posesia clubului nostru in conditiile in care, conform prevederilor regulamentare, duplicatul nu putea fi eliberat decat daca legitimatia ar fi fost pierduta, deterioarata sau furata. Niciuna dintre aceste situatii nefiind incidenta in speta.

Totodata dorim sa clarificam faptul ca, clubul OLYMPIC a fost de buna credinta, anterior legitimarii neregulamentare a sportivului la clubul Dinamo, presedintele clubului OLYMPIC, doamna Hniatiuc Ramona, l-a contactat pe dl. Savenco Dan, reprezentantul clubului Dinamo, la inceputul lunii septembrie, in vederea solutionarii acestui caz. Dl Savenco a spus “Jucatorul ramane la noi, iar de la Dinamo nu veti vedea niciun ban!”

De ce, daca pretindeti ca ati solicitat legitimatia sportivului pe data 09.11.2022, clubul nostru nu a primit nicio adresa la acea data, iar eliberarea abuziva a duplicatului de legitimatie s-a facut cu aproximativ o luna mai tarziu, in conditiile in care nici in luna decembrie nu am primit nicio solicitare in acest sens?

Punctul 7

In ceea ce priveste mentiunea mamei sportivului ca acesta nu ar fi jucat timp de 365 de zile, aspect ce i-ar fi permis sa se legitimeze fara acordul clubului nostru la orice alt club sportiv, aceasta este de asemenea o prezentare denaturata a realitatii, lucru consemnat cu titlul definitiv prin decizia  nr.49 / 11.01.2023 a Comisiei de Apel, care retine ca acesta a jucat in data de 13.02.2022 in meciul CS Dinamo Bucuresti – CSS 2 Bucuresti, neavand relevanta pentru echipa pentru care a facut-o.
Reamintim ca meciul la care face referire Comisia de Apel a fost de asemenea o FRAUDARE A REGULAMENTULUI, sportivul jucand cu o legitimatie emisa in mod neregulamentar.

Date fiind cele de mai sus, nu credeti stimata doamna Negru ca sunt cam multe neadevaruri de care va folositi pentru o pretinsa cauza justa?

Nu credeti ca in pretinsa dumneavoastra cruciada ati folosit cam multe tertipuri, ati beneficiat de prea multe complicitati si ati incalcat de prea multe ori regulamentele si statutele federale?

Victima in aceasta speta este clubul sportiv OLYMPIC RFH, dumneavoastra sunteti doar beneficiara unui sistem corupt sau a unor complicitati cu iz penal. Daca ati fi dat dovada de respect si ne-ati fi spus in mod cinstit ca doriti sa va duceti copilul la Dinamo, daca clubul Dinamo ar fi fost un partener serios si si-ar fi indeplinit obligatia achitarii grilei de formare inca de la inceput, daca reprezentantul clubului Dinamo nu ne-ar fi sfidat spunandu-ne “De la Dinamo nu veti vedea niciodata niciun ban!” nimic din cele ce “au urmat” nu s-ar fi intamplat. Vina pentru ce a urmat nu este a clubului nostru, asa cum in mod voit lasati sa se inteleaga ci este a celor anterior mentionati, printre care va aflati si dumneavoastra, pentru faptul ca ati emanat toate aceste scenarii mincinoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *