Investiții in digitalizare și analiza randamentului individual și de echipă la clubul Olympic RFH
17 aprilie 2023
Am lansat campania „ŞI EU TE RESPECT”, inițiativă a clubului Olympic RFH, în parteneriat cu Cristian Jura, Secretar de Stat în cadrul CNCD din România
9 mai 2023
Investiții in digitalizare și analiza randamentului individual și de echipă la clubul Olympic RFH
17 aprilie 2023
Am lansat campania „ŞI EU TE RESPECT”, inițiativă a clubului Olympic RFH, în parteneriat cu Cristian Jura, Secretar de Stat în cadrul CNCD din România
9 mai 2023

ŞI EU TE RESPECT! Campanie de sensibilizare și responsabilizare a participanților la evenimente sportive inițiată de clubul Olympic RFH

Campanie de sensibilizare si responsabilizare a participantilor la evenimente sportive

Clubul Sportiv Olympic RFH, in parteneriat cu Cristian Jura, secretar de stat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si expert in dreptul sportului, lanseaza campania „Si eu te respect!”, prin care se promoveaza fair play-ul, empatia si solidaritatea in cadrul competitiilor sportive.

In ultima perioada, tot mai multe cazuri de violenta fizica si verbala fac obiectul discriminarilor la care sunt supusi sportivii. Manifestarile publicului, fie ca este vorba despre suporteri, fie ca este cazul parintilor, in cadrul competitiilor de juniori, depasesc limita sportivitatii, creand o tensiune care afecteaza atat spiritul jocului, cat si randamentul si echilibrul emotional al sportivilor.
Tot mai frecvent, la indemnul publicului agresiv, sportivii reactioneaza imprudent, devin la randul lor agresivi, manifesta comportamente dincolo de limita fair play-ului, iar toate aceste reactii au consecinte grave in planul evolutiei sportive. De la accidentari nedorite, la injurii care nu ar trebui sa faca parte din arsenalul verbal al sportivilor, precum si manifestarea unei agresivitati vulgare sunt parte dintre efectele pe care le produce atitudinea necorespunzatoare cu care ne confruntam tot mai des in salile de sport. Acestea sunt cadrul in care ar trebui sa se desfasoare competitiile sportive in spirit de fair play si nu sa devina teatrul unor scene reprobabile.
In tot acest context campania “Si eu te respect!” vine sa promoveze respectul, empatia si solidaritatea in salile de sport, in sensul respectarii valorilor sanatoase, dupa care ar trebui sa se cladeasca o cariera de sportiv.

„Initiativa derularii acestei campanii am avut-o in momentul in care am realizat ca sportul, inca de la nivelul copiilor si juniorilor, se indeparteaza de sistemul de valori dupa care ar trebui sa se ghideze. In prezent, in loc sa cream un mediu propice dezvoltarii emotionale a copiilor si sa ii incurajam sa creasca din punct de vedere sportiv, cei mai multi participanti la evenimentele sportive manifesta comportamente toxice, menite sa descurajeze sportivul sa performeze pe acest drum. Clubul Olympic dezaproba comportamentele agresive, vulgaritatea, discriminarea si lipsa de respect si trage un semnal de alarma prin demararea campaniei „Si eu te respect!” careia speram sa se alature toti cei din sportul romanesc care doresc sa puna umarul la o constructie sanatoasa si de durata a acestuia.” a declarat Ramona Farcau, presedinte ACS OLYMPIC RFH

„Sportul fara fair play in tribune sau pe teren nu are esenta. Cu fair play avem toleranta, echilibru si o reala motivatie, care ar trebui sa caracterizeze un sportiv. Consider ca fair play-ul este coloana vertebrala a sportului, iar lipsa acestuia nu aduce decat un mediu ostil, o perceptie gresita a competitiei si a valorii unui sportiv. M-am alaturat acestei initiative laudabile deoarece cred in educatie, indiferent daca vorbim despre actorii din sport sau despre respectarea regulilor, egalitatea de sanse, comportament preventiv, respectarea adversarilor si acceptarea celorlalti.” a declarat Cristian Jura, secretar de stat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si expert in dreptul sportului.

Campania va incepe pe data de 7 mai, cu ocazia meciului de junioare 3 dintre ACS OLYMPIC RFH – CS Medgidia, desfasurata in Sala Sporturilor de la Buftea, cu incepere de la ora 12.00. Aceasta se va derula atat in cadrul salilor de sport, cat si in mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *