ŞI EU TE RESPECT! Campanie de sensibilizare și responsabilizare a participanților la evenimente sportive inițiată de clubul Olympic RFH
4 mai 2023
„Adoptă un suflet” – Campanie de încurajare a adopțiilor câinilor fără stăpân
22 iulie 2023
ŞI EU TE RESPECT! Campanie de sensibilizare și responsabilizare a participanților la evenimente sportive inițiată de clubul Olympic RFH
4 mai 2023
„Adoptă un suflet” – Campanie de încurajare a adopțiilor câinilor fără stăpân
22 iulie 2023

Am lansat campania „ŞI EU TE RESPECT”, inițiativă a clubului Olympic RFH, în parteneriat cu Cristian Jura, Secretar de Stat în cadrul CNCD din România

Duminica, in Sala Sporturilor din Buftea, cu ocazia meciului dintre echipele de J3 feminin ale cluburilor ACS OLYMPIC RFH si CS Medgidia, a avut loc lansarea campaniei SI EU TE RESPECT!, campanie initiata de clubul Olympic, in paterneriat cu Cristian Jura, secretar de stat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Sportivele celor doua echipe, staffurile tehnice, oficialii partidei si invitatii speciali, Valeria Motogna si Cristian Jura, au fost anuntati la statia de amplificare, fiind intampinati cu ropote de aplauze de catre spectatorii aflati in tribunele de la Buftea. Sportivele s-au aliniat la mijlocul terenului, afisand un banner cu mesajul „SI EU TE RESPECT!”. Discursul premergator partidei sustinut de invitatul special, Cristan Jura, a incalzit atmosfera din sala, fiind urmat de scandarea „Romania, Romania!”. La finalul jocului cele doua echipe s-au imbratisat si s-au fotografiat impreuna.

Campania se va derula la nivel national, mai multe cluburi sportive manifestandu-si interesul in promovarea mesajului de fair play si solidaritate in salile de sport si pe terenurile din Romania.

Fair play si solidaritate in salile de sport si pe stadioanele din Romania

„Initiativa derularii acestei campanii am avut-o in momentul in care am realizat ca sportul, inca de la nivelul copiilor si juniorilor, se indeparteaza de sistemul de valori dupa care ar trebui sa se ghideze. In prezent, in loc sa creeze un mediu propice dezvoltarii emotionale a copiilor si sa ii incurajam sa creasca din punct de vedere sportiv, cei mai multi participanti la evenimentele sportive manifesta comportamente toxice, menite sa descurajeze sportivul sa performeze pe acest drum.

Am lansat aceasta campanie, care se vrea totodata a fi un apel catre toti cei implicati in sport, mai ales in segmentul juvenil, cu scopul de a descuraja acele comportamente toxice atat de prezente in salile de sport si de a promova valorile sanatoase, pe care ar trebui sa se bazeze sportul de performanta. Campania „Si eu te respect!” va fi preluata de catre alte cluburi, dornice sa duca mai departe acest mesaj, menit sa aseze lucrurile pe fagasul normalitatii in sportul romanesc. Ma bucur ca fosta mea colega de la Zalau, de la Oltchim si de la echipa nationala a Romaniei, Valeria Motogna a acceptat invitatia de a fi prezenta la eveniment si de se alatura campaniei, promovand fair play-ul si solidaritatea, ca valori ce stau la baza unei constructii sanatoase in sport” a declarat Ramona Farcau, Presedinte ACS OLYMPIC RFH

Aceasta a fost completata de fosta mare handbalista, in prezent manager al clubului V.M. Zalau, Valeria Motogna.

„”Sunt onorata sa ma alatur inițiativei clubului Olympic si apreciez ca întreg sportul romanesc are mare nevoie de o strategie bazata pe respect si solidaritate. Voi prelua cu entuziasm aceasta inițiativa laudabila astfel incat clubul Handbal Club V.M Zalau va duce mai departe mesajul lansat de Ramona si de clubul Olympic. Totodata ma bucur nespus ca am avut ocazia sa ma revad cu Ramona si sa vorbim despre perspectiva unor proiecte comune.” a marturisit Vali Motogna

Impreuna putem schimba mentalitati

„In Romania, din pacate stadioanele si salile de sport sunt asociate ca fiind spatiul manifestarilor lipsite de civilizatie sau de educatie. Expresia „Injura ca pe stadion” este adanc inradacinata in mentalul romanesc. Poate acest tip de mentalitate sa fie schimbata? Eu sunt optimist si cred ca valorile europene de civilizatie pot fi implementate inclusiv in salile de sport si pe stadioanele din Romania.
Una dintre modalitatile prin care putem schimba mentalitatile este campania „Si eu te respect!”, campanie de sensibilizare si responsabilizare a participantilor la evenimentele sportive, initiata de clubul Olympic RFH. Sportul fara fair play nu are esenta. Cu fair play avem toleranta, echilibru si o reala motivatie. Consider ca fair play-ul este coloana vertebrala a sportului, iar lipsa acestuia nu aduce decat un mediu ostil, o perceptie gresita a competitiei si a valorii competitiei sportive.
Felicit clubul Olympic pentru faptul ca a trecut de la vorbe la fapte, lansand aceasta campanie de apropiere intre spectatori si sportivi, promovand respectul si solidaritatea in teren si in afara acestuia.”
a declarat Cristian Jura, Secretar de Stat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si unul dintre vectorii importanti ai campaniei „Si eu te respect!”

Clubul Olympic RFH le multumeste public tuturor celor implicati in aceasta campanie, invitatilor, sportivilor, publicului, cluburilor care si-au manifestat interesul in promovarea mesajului de fair play si solidaritate, partenerilor oficiali si Primariei Orasului Buftea, partener institutional al clubului.

Impreuna dam valoare sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *