Olympic Business Cup 2023 – primul eveniment sportiv corporate de handbal
5 ianuarie 2023
Handbalista Janine Carasol vine in echipa RFH Sports & Management
4 februarie 2023
Olympic Business Cup 2023 – primul eveniment sportiv corporate de handbal
5 ianuarie 2023
Handbalista Janine Carasol vine in echipa RFH Sports & Management
4 februarie 2023

Patrick, fiul Valeriei Motogna luptă cu leucemia. Donează și tu pentru Patrick!

Uneori viața ne pune în cele mai neașteptate situații, în fața cărora trebuie să reacționăm rapid. În urmă cu câteva luni am sunat-o pe Vali, dar nu mi-a raspuns, așa cum o făcea de obicei. A revenit după câteva zile, cu o voce stinsă. Avea să îmi dea o veste care m-a lasat fără cuvinte. Când am aflat prin ce trece am decis să mă implic, sprijinind-o cu tot ce îmi stă in putință, pentru a trece cu bine peste marea incercare.

Patrick, fiul Valeriei a fost diagnosticat cu leucemia mieloblastică

Fosta mea colegă și bună prietenă, Valeria Motogna, se află în fața celui mai greu meci. Fiul său, Patrick Motogna, în vârstă de 2 ani și 4 luni, a primit un diagnostic crunt, leucemie mieloblastică acută. De anul trecut, din aprilie, micuțul se află la o clinică specială din Italia, iar Vali și soțul său Gabi fac tot posibilul să strângă suma necesară pentru transplantul de măduvă osoasă, pentru Patrick. S-au înscris pe lista de așteptare pentru transplant, iar spitalizarea lui Patrick în Italia este costisitoare. “În aprilie anul trecut, Patrick a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastică acută. De atunci, noi suntem în Italia, tot facem drumuri, iar Patrick urmează un tratament și așteptăm transplantul pentru el! Are 2 ani și 4 luni și ne rugăm ca totul să fie bine, pentru ca Patrick să aibă o viață liniștită. Nu știm cât va fi costul total! Doar la final îl vom afla, pentru că tot timpul pot interveni alte cheltuieli”, ne-a spus Vali Motogna.

Chiar dacă Vali a refuzat inițial, spunând că nu dorește să deranjeze cu ceva, am hotărât să demarăm o campanie de strângere de fonduri pentru micuțul Patrick. Orice sumă îi poate salva viața lui Patrick Motogna și nu putem rămâne impasibili în fața unui asemenea caz. Clubul Olympic RFH se va implica activ în acest demers și așteptăm să se alature inițiativei noastre cât mai multe persoane, mai ales din lumea handbalului. Vă invit pe toți cei care o cunoașteți pe Vali, pe toți cei care ați tresărit la reușitele sale pentru echipa națională sau pe voi, cei care doar vă imaginați prin ce încercare trece în aceste momente, să veniți alături de noi și să îl ajutăm împreuna pe micuțul Patrick să castige lupta cu leucemia. Patrick are nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate și empatie, iar lumea handbalului a dovedit in multe rânduri că funcționează ca o mare familie, capabilă să realizeze lucruri minunate.

Retrasă din cariera de jucătoare profesionistă, Vali Motogna s-a dedicat carierei de antrenor și se ocupă de copiii de la Zalău, unde are un club privat. În 1996, Vali a câștigat City Cup împreună cu HC Zalău. În 1998 și 1999 a obținut cu echipa națională a României două medalii de aur, la Campionatele Mondiale de juniori și tineret, iar in 2005 a obtinut medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia.

Transferată în 2006 la Oltchim, Vali a câștigat Cupa Cupelor EHF în 2007, Trofeul Campionilor EHF în același an și a jucat finala Ligii Campionilor, în 2010.

În 2000 și 2008 a fost componentă a echipei naționale a Românie, de altfel, la Olimpiada din 2008, de la Beijing a fost desemnată port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere.

Ce este leucemia mieloblastică

Două tipuri de celule albe sunt produse și în ganglionii limfatici și în splină. În măduva osoasă, toate tipurile de celule sangvine provin dintr-un singur tip de celule, imature, numite celule stem. În timp, ele se divid și formează precursori ai celulelor sangvine: celule stem mieloide sau limfoide. Celulele mieloide se transformă apoi în una dintre cele trei tipuri de celule sangvine mature. La bolnavii cu leucemie acută mieloblastică, celulele precursoare mieloide, numite mieloblaști sau blaști mieloizi, se multiplică necontrolat, sunt anormale, nu funcționează corect și nu ajung să se dezvolte în celule albe sănătoase. Blaștii mieloizi se acumulează în număr foarte mare în măduva osoasă și, mai apoi, în sânge, unde lasă mai puțin loc celulelor sangvine sănătoase. Când se întâmplă acest lucru, bolnavii se confruntă cu infecții, anemie și/sau sângerări.

Doneaza si tu pentru Patrick Motogna

Îl poți ajuta pe Patrick donând într-unul din conturile de mai jos:

Nume: Pușcaș Motogna Vasile Gabriel

Cont Lei: RO92BTRLRONCRT0353543601

Cont Euro: RO42BTRLEURCRT0353543601

Cu apreciere si sperantă,

Ramona Farcau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *