Newsletter luna IUNIE
29 iulie 2019
Mari Doiciu Gyorffy
Mari Doiciu Gyorffy este noul antrenor coordonator al echipelor de handbal ACS Olympic RFH
13 august 2019
Newsletter luna IUNIE
29 iulie 2019
Mari Doiciu Gyorffy
Mari Doiciu Gyorffy este noul antrenor coordonator al echipelor de handbal ACS Olympic RFH
13 august 2019

Jurnalul “panterelor“: De la primul cantonament la prima pizza gătită-n echipă

Se spune că atunci când un copil reușește să se desprindă, măcar o săptămână de părinți și nu-i curge nici măcar o lacrimă, înseamnă că a urcat prima treaptă pe scara maturității. Cam așa a fost și cu primul cantonament al clubului Olympic RFH, pe care l-am avut la SEVA Hotel & Health Club din Câmpina, destul de departe de traficul îngrozitor din București, de praful poluant și de tramvaiele care răsar dimineața printre blocuri.

Greu? Obositor? Da, categoric, dar cu o satisfacție incredibilă, că “panterele“ cresc sub ochii noștri și învață tot timpul că drumul spre performanță e atât de lung și de anevoios, iar linia dintre performanță și eșec e mai firavă decât un fir de ață.

În urmă cu 2 săptămâni, mai exact la 14 iulie, prima grupă, juniori IV băieți, a luat drumul spre Câmpina, la Hotelul Seva. “Nu am avut nicio problemă cu ei, dar copiii au fost în perioada de acumulare, îi învățăm cu cantonamentele, așa cum făceam și eu în drumul spre marea performanță“, ne-a spus Ramona Farcău.

Aniversări, dulciuri ascunse și mare grijă la cântar

În cantonament este foarte greu, copii! Este greu, fără telefoane, fără legături cu părinții, dar trebuie să vă concentrați pe ideea de performanță. Din fața TV-ului, peste câțiva ani, părinții voștri vor plânge de bucurie când veți înscrie pentru România. Și vă veți aminti de primul cantonament, de cât de greu era cu 2 antrenamente pe zi, dimineața și seară, bazin, refacere după efort, masaj, mai venea și asistentul medical să vă întrebe dacă vă doare ceva. Norocul venea seara, la activitățile de teambuilding și la pregătirea mentală, plus sesiunile de consiliere psihologică, coordonate de Andreas Hniatiuc.

V-a lipsit telefonul? V-a lipsit Fortnite? V-au lipsit battle royale-urile și FIFA? Probabil că da, este posibil ca la întoarcere să rupeți un pic consolele și tastaturile, dar noi ne-am făcut treaba și să știți că la iarnă mai vine un cantonament.

În cele două cantonamente am avut și patru aniversați, în grupa I: Andrei Serafimovici și Samir Rhfir, iar în grupa a II-a: Teodora Ionescu și Maya Chira-Ionescu, născute în aceeași zi, dar la diferenta de un an.

Andrei Serafimovici și Samir Rhfir au împlinit 22 de ani: câte 11 ani pentru fiecare dintre ei! La mulți ani, copii! Să fiți sănătoși și să reușiți în viață!

Evident că le-am făcut cântarul de 3 ori în cantonament, pentru monitorizarea greutății corporale. Și, evident, că nu putea lipsi momentul acela în care v-am confiscat dulciurile, pe care părinții, din prea multă dragoste, vi le-au ascuns prin bagaje. Ne-am ocupat noi și i le vom da lui Narcis Drejan, că e prea slab și n-a mai mâncat de mult timp dulciuri.

Distracție în apă și la fotbal

 

Dacă va întrebați ce-au mai făcut panterele de la Olympic, vă spunem noi: au ajuns în cantonament și au început pregătirile pentru sezonul competițional. Pregătirea fizică, antrenamentele de handbal, sesiunile de pregătire mentală și activitățile de teambuilding le-au ocupat copiilor întreaga agendă zilnică, făcând ca timpul să zboare pe neobservate. Nu, nu erau corporatiști, nu i-am pus să ponteze, dar la finalul zilei erau ca niște adulți: “Nu vreau decât să dorm!“.

După aproape o săptămână plină de antrenamente intense, în cantonament, a venit și momentul mult așteptat de relaxare, pentru “panterele“ noastre. Au avut ocazia să se bucure de un antrenament în apă, sub atenta supraveghere a domnului Gabi Cojocaru, antrenor la clubul Barracuda Câmpina, căruia îi mulțumim pentru experiența oferită copiilor.

Apoi, micile pantere handbaliste au trecut la fotbal, însă n-au excelat la cel mai popular sport al lumii. Fericirea și pasiunea erau tot ceea ce conta: „Ce tare e jocul ăsta, poți intra și în semicerc!”, „Nu pune mâna că e henț!”, doar câteva dintre replicile copiilor fascinați de schimbările de reguli! 🙂

Ce semeni, aia culegi! 

Grupa I a plecat spre casă, după o săptămână istovitoare, iar în perioada 21-27 iulie a venit rândul fetelor să vină la Câmpina, junioarele IV de la Olympic. Să amintim că în cantonamentul băieților au fost și două fete, Ruxandra Ivan și Anne Utma, care s-au ocupat de respectarea normelor de disciplină internă: curățenie în camere, respectarea regulilor. Ruxi cerand chiar să vină în ambele cantonamente, pentru a acumula cât mai mult în această perioadă.

In microbuzul care ducea copiii către antrenament, discuția decurge cam așa:

– Domnul șofer, puteți să ne puneți muzică?

– Desigur! Ce vreți să ascultați?

– Metallica!

– AC/DC…

– Armin van Buuren!

– Lil Nas X!

– Alen Walker!

– Queen!

– Aoleu, ce le-ați făcut copiilor ăstora? Am tot avut copii în cantonament, dar nimeni nu mi-a cerut muzică asta!? 😀

Felicitări părinților pentru educația oferită! Asta spunem noi, pentru că domnul șofer nu știe când au venit cei de la Iris la sala de handbal și “panterele“ cântau de mama focului: “Doar o privireeee, atâta așteptaaaaaaam, doar o privireeeeee, mai speraaaaaaam…“

Masterchefi pe semicerc și un pic de cultură

  

Atât băieții, cât și fetele, au gătit. Organizate în echipa, “panterele“ au invadat bucătăria, unde și-au preparat singure pizza. Copiii s-au bucurat de o experiență intensă inedită, apoi au savurat rezultatul muncii la masa de seară. Este foarte posibil, dragi părinți, ca micuții handbaliști să vă gătească acasă și să vă facă observații că pizza napoletana este mai bună dacă o fac ei. Pentru că Olympic înseamnă mai mult decât handbal…

Apoi, au apărut și discuții organizatorice, între Maria și Filip, uitându-se pe un pliant turistic al orașului Câmpina.

Maria: Filipică, ce zici dacă mergem la muzeul Nicolae Grigorescu?

Filip: Eu aș vrea la muzeul Iulia Hașdeu!

Maria: Uite, au și poliție!

Filip: Mda…E locul unde stau polițiștii. Nu mă interesează! Propun să mergem la casa de cultură!

Aici ne așteptam ca Filip să scoată ultimul volum de Mircea Cărtărescu și să-i explice Mariei cum stă treaba și de ce nu-i place Patapievici, preferând editorialele lui Andrei Pleșu.

Tudor Dorobanțu, în vizită la pantere

Aflat la finalul stagiului de pregătire din Brașov, Tudor Dorobanțu, unul dintre cei mai buni parapantiști români, le-a făcut o surpriză “panterelor noastre“ și a venit în cantonamentul de la Câmpina. El le-a vorbit copiilor despre curaj, disciplină și pasiune pentru sport. Copiii au fost entuziasmați, mai ales când au primit invitația de a încerca un zbor, în tandem cu parapanta, alături de Tudor. Tudor Dorobanțu le-a arătat și câteva exerciții, iar noi nu putem decât să-i mulțumim! Îți ținem pumnii la Cupa Mondială!

Vă așteptăm la antrenamente!

În ultima seară, atât în grupa I, la 20 iulie, dar și în grupa a II-a, la 26 iulie, RFH le-a răsplătit copiilor efortul din cantonament cu o cină festivă. A fost frumos, istovitor, dar a meritat fiecare clipă petrecută de Ramona Farcău și de Andreas Hniatiuc cu copiii de la Olympic. De acum, noi vă așteptăm la antrenamente, va urma și înscrierea în competiții, creștem frumos, ușor-ușor, cu fiecare pas de la centrul terenului până pe semicerc. Ajunși pe semicerc, să fiți siguri că totul va deveni usor, atunci cand formam cu adevarat o echipa! Hai, pantereleeee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *