Pentru cine jucam noi? Cum a pierdut sportul romanesc identitatea comunitatii
17 iulie 2020
Ramos
27 iulie 2020
Pentru cine jucam noi? Cum a pierdut sportul romanesc identitatea comunitatii
17 iulie 2020
Ramos
27 iulie 2020

(Co) Vid de educatie

Campionatele mari din Europa se termină, rând pe rând. Premier League și-a desemnat campioana, pe FC Liverpool, în urmă cu 3 săptămâni. La fel de grăbită a fost și Bundesliga, care și-a desemnat și ea câștigătoarea, pe inevitabila Bayern München. Real Madrid a triumfat în Spania zilele trecute. Juventus Torino mai are nevoie de o victorie în ultimele 3 meciuri pentru a câștiga un nou titlu.
Reluarea marilor campionate după perioada de carantină s-a desfășurat fără incidente și blocaje, iar asta s-a întâmplat deoarece cei implicați în activitatea sportivă din aceste țări au respectat regulile stabilite de autorități.
Ce se întâmplă cu fotbalul nostru în aceste zile întrece scenariul pe care l-ar fi putut scrie un scenarist mediocru și pesimist. La mai multe echipe au fost descoperite cazuri de infectați cu virusul Covid 19. Cele mai afectate sunt campioana CFR și Dinamo. Niciuna dintre ele nu are vreo scuză pentru situația prin care trece. În acest moment, campionatul intern este blocat, singura rezolvare ținând de o decizie administrativă, iar aceasta nu mai poate fi amânată la infinit.
Combinația de elemente care a condus la această situație lamentabilă cuprinde: profesionalismul indoielnic, lipsa de respect față de cei care finanțează fotbalul prin plata unor sume considerabile pentru drepturile de televizare și lipsa de educație. Dintre acestea trei, cea mai importantă și evidentă este lipsa de educație. Fotbalul românesc este pe măsura sistemului de educație.

Daniel Rucareanu

Editor RFH Sports&Management

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *