Luca Preotu, Olympic RFH: În România se doresc rezultate imediate, neglijându-se educarea tinerilor și pregatirea acestora pentru viață. Este important să le oferim perspectiva formării pe mai multe planuri.
6 septembrie 2022
Clubul Olympic RFH si compania Anritsu Solutions continua drumul impreuna
22 octombrie 2022
Luca Preotu, Olympic RFH: În România se doresc rezultate imediate, neglijându-se educarea tinerilor și pregatirea acestora pentru viață. Este important să le oferim perspectiva formării pe mai multe planuri.
6 septembrie 2022
Clubul Olympic RFH si compania Anritsu Solutions continua drumul impreuna
22 octombrie 2022

Acțiune de responsabilizare socială susținută de compania Caldo Fire pentru sportivii clubului Olympic RFH

Profitand de ultimele zile insorite ale anului, compania Caldo Fire a organizat o acțiune de responsabilizare socială pentru sportivii din cadrul clubului Olympic RFH. În proximitatea sălii de sport din Buftea, unde handbalistii de la Olympic își desfășoară activitatea, partenerii nostri de la Caldo Fire au organizat o acțiune cu rol educativ, pe tema prevenirii incendiilor, susținută de specialiști în prevenția și stingerea incendiilor. Ulterior, cei mici au făcut cunoștință cu procedurile de intervenție în caz de incendiu, primind informații chiar de la cei care isi pun de multe ori viața în primejdie, pentru a-i salva pe ceilalți.

„Astfel de acțiuni ce fac parte din programul clubului Olympic urmăresc educarea tinerilor în direcția asimilării unor modele de conduită, care să îi ajute în viața de zi cu zi. Credem in potențialul tinerilor si ne dorim să ii ajutăm să devină atât sportivi performanți, cat si oameni puternici, care să reușească în societate. Considerăm că sportivii trebuie să beneficieze de o educație adecvată, prin facilitarea accesului la informații si modele autentice de reusita.” a declarat Ramona Farcau, presedinte al clubului Olympic RFH.

„Compania Caldo Fire a manifestat permanent interes in directia educarii tinerilor și s-a implicat ori de câte ori a avut ocazia în astfel de acțiuni educative. Având în vedere faptul că prevenția incendiilor începe cu o buna informare și cu respectarea unor norme clare de acțiune, ne propunem să le aducem la cunoștință tinerilor toate acele informații care ar putea contribui la evitarea unor situații nedorite, asa cum sunt incendiile. Ne-am bucurat sa observăm implicare si curiozitate din partea sportivilor participanți și dorim să ne revedem cu drag, la astfel de acțiuni.” a marturisit Florin Braviceanu, director adjunct Caldo Fire

„Instruirea tinerilor în direcția prevenirii sau chiar a intervenției într-o situație de urgență, presupune respectarea unor pasi simpli. In general, un incendiu dă semne pe care dacă le observam din timp, reușim să prevenim o catastrofă. Indiciile la care trebuie să fim atenti sunt mirosul, fumul, căldura și apoi flacăra. Dacă depistam la timp o situație cu astfel de potențial, putem stinge un incendiu chiar cu un pahar de apă. Incediile apar, în general, atunci când suntem neglijenți, cand nu ținem cont de asocierea nedorită dintre anumite elemente sau materiale inflamabile și când ignorăm semnele pe care o situație de urgență, precum incendiul, ni le transmite la un moment dat. Comportamentul preventiv salvează bunuri materiale și chiar vieti.” le-a spus printre altele sportivilor nostri Paul Nan, coordonator serviciu privat pentru situații de urgență Caldo Fire. La final, după ce sportivii au facut cunostintă cu normele de preventie si interventie in caz de incendiu, dupa ce au vizitat autoutilitara si au intrat in povestea celor care se dedica stingerii incendiilor, s-au distrat pe cinste, racorindu-se sub apa pulverizata cu ajutorul furtunelor din dotare.

Multumim companiei Caldo Fire, pentru aceasta experientă fascinantă!

Multumim Primariei Orasului Buftea, pentru amabilitatea de a pune la dispoziție sportivilor nostri spațiul necesar organizării acestei acțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *