Tenismenul Andrei Radu a devenit sportiv reprezentat de RFH Sports & Management
10 ianuarie 2020
Tudor Dorobanțu a driblat din nou moartea, cu parapanta, după ce s-a prăbușit în Columbia
26 ianuarie 2020
Tenismenul Andrei Radu a devenit sportiv reprezentat de RFH Sports & Management
10 ianuarie 2020
Tudor Dorobanțu a driblat din nou moartea, cu parapanta, după ce s-a prăbușit în Columbia
26 ianuarie 2020

Actiune inedita: junioarele de la Olympic s-au antrenat cu senioarele de la Rapid Bucuresti

La Rapid, portile ni se deschid!

Rapid București și Olympic RFH, clubul de handbal al Ramonei Farcău, au inițiat o acțiune de promovare a sportului, vineri, 17 ianuarie, la Sala Rapid.

Cu ocazia antrenamentului oficial al echipei de handbal feminin a Rapidului, 4 dintre micuțele sportive ale Ramonei Farcău, Ioana  Petrec, Bianca Grigore, Anastasia Onescu și Ruxandra Ivan au avut șansa de a se pregăti, cot la cot, cu echipa mare din Giulești, asistate de două dintre marile glorii ale acestui sport, Ramona Farcău și Carmen Amariei.

Înainte de antrenament, cele 4 handbaliste de la Olympic s-au familiarizat cu lotul Rapidului, au primit sfaturi din partea lui Carmen Amariei, apoi s-au comportat ca niște handbaliste profesioniste, susținând că le-ar surâde să treacă mai repede anii, pentru a ajunge in prima liga handbalistica. “Prin aceste acțiuni ne dorim să le acordăm copiilor șansa de a avea acces la informații și experiențe care să îi faca să vadă handbalul dintr-o altă perspectivă, una mai complexă. Vrem să descopere lucruri noi, să fie comunicativi și încrezători și să aibă acces la modele. Astfel, copiii se familiarizează cu atmosfera din cadrul unei echipe profesioniste, văd și ei ce înseamnă să te antrenezi pentru performanță și înțeleg că rezultatele, în viață, vin doar prin muncă și disciplină. Mulțumim conducerii echipei Rapid și prietenei mele Carmen Amariei, pentru această experiență unică, oferită copiilor noștri si le ținem pumnii în atingerea obiectivelor, de anul acesta”, a declarat Ramona Farcău.

La rândul său, președintele secției de handbal Rapid București, Bogdan Vasiliu, a explicat că gruparea pe care o conduce va încerca să promoveze cât mai des astfel de actiuni: “La Rapid încercăm să promovăm sportul în rândul tinerilor, în rândul celor mici, să îi îndrumăm către modelele handbalului, pentru că doar așa putem vorbi despre dezvoltarea lor în viitor. Orice copil care a luat drumul handbalului și-ar dori să fie pregătit măcar o zi de Carmen Amariei sau de Ramona Farcău!”.

„Am acceptat, cu placere, propunerea fostei mele colege, Ramona Farcau, de a le oferi sansa micutelor handbaliste de a se antrena cu fetele noastre, pentru ca stiu cat de important este pentru copii sa fie in mijlocul sportivilor, pe care de cele mai multe ori ii vad doar la televizor. A fost o placere sa vad copii indragostiti de handbal si alaturi de conducerea clubului ne propunem ca Rapidul sa fie un model pentru cei mici.” a declarat antrenoarea echipei visinii, Carmen Amariei.

La finalul actiunii, le-am intrebat pe protagonistele zilei cum au trait experienta si ce le-a impresionat cel mai mult.

„A fost de-a dreptul special, am simtit ce inseamna sa schimbi pase, sa arunci la poarta si sa fii in mijlocul unor jucatoare profesioniste si asta a fost de-a dreptul uimitor” a declarat plina de emotie, Anastasia Onescu, una dintre extremele dreapta ale echipei olimpice, completata de Ioana Petrec, interul stanga „Am avut emotii mari; abia am putut vorbi de emotie, dar a fost fantastic. A fost mult mai greu decat se vede din tribuna sau de la televizor. Imi doresc ca peste 7-8 ani sa jucam si noi in liga nationala, cu Olympic RFH.”

„Ma simt cu adevarat norocoasa ca am avut sansa sa particip la un astfel de eveniment. Chiar daca emotiile m-au coplesit, am fost extrem de incantata sa ma antrenez cu jucatoarele pe care, pana acum le vedeam la televizor” a declarat pivotul Ruxandra Ivan. „A fost o experienta super, am invatat multe lucruri noi, atmosfera a fost foarte prietenoasa, fetele de la Rapid s-au purtat foarte frumos cu noi si mi-as dori sa le mai revad. Pana atunci le vom urmari in campionat si le vom tine pumnii stransi la fiecare meci” a concluzionat interul dreapta Bianca Grigore.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *