„La Oltchim am trait cele mai frumoase momente din cariera, aici am simtit ce inseamna, cu adevarat, sa joci handbal, la cel mai inalt nivel, sa faci parte dintr-un grup unit si puternic, aici am simtit mereu publicul ca fiind parte din echipa noastra si tot aici imi doresc sa imi iau „Ramas Bun” de la handbal, in fata celor care m-au indragit si sustinut, neconditionat. Si pentru ca se spune ca prima si ultima impresie conteaza, va invit sa ne revedem cu totii, pentru a reforma echipa de altadata, cu voi in tribuna si cu noi in teren.”

Ramona Farcau,una dintre cele mai apreciate jucatoare ale handbalului romanesc, a avut o cariera impresionanta in tricoul echipei nationale, jucand de 207 ori pentru aceasta, marcand 675 de goluri. Aceasta performanta o claseaza pe locul al saselea al golgeterilor all-time al echipei nationale de handbal. Ramona Farcau ramane singura jucatoare din Romania, care a obtinut titlul de golgeter al Jocurilor Olimpice, in 2008, la Beijing – China.

Ramona Farcau a facut primii pasi in handbalul mare, la Silcotub Zalau, sub indrumarea antrenorului Gheorghe Tadici, a cunoscut gustul succesului la nivel international la Oltchim Ramnicu Valcea, pentru ca apoi sa joace pentru HCM Dunarea Braila, CSM Ploiesti si Dinamo Bucuresti.

Aceasta a debutat la Oltchim Ramnicu-Valcea in 2006, venind de la Silcotub Zalau si a contribuit, alaturi de colegele sale de atunci, la performantele unice atinse de echipa din Ramicu Valcea.  In cele 7 sezoane jucate sub culorile Oltchimului, s-a bucurat de simpatia fanilor, din toata tara, atat datorita stilului si randamentului din teren, cat si datorita felului pozitiv si sociabil, prin care aceasta a reusit sa relationeze cu iubitorii handbalului.